sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joululimppu


Joka jouluinen perinteeni on myös leipoa joululeipää lahjaksi ystäville. Uusimmassa Maku-lehdessä oli maukkaan oloinen ohje joululimppuun. 


5 leipää (à 1,5l vuoka)

2 pkt (à 50 g) hiivaa
1 l maitoa
500 g fariinisokeria
4 munaa
1 rkl suolaa
1 tl anista
1 tl fenkolia
500 g vehnäjauhoja
500 g hiivaleipäjauhoja
500 g ruisjauhoja

Pinnalle
2 rkl siirappia
1 rkl vettä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon fariinisokeri, munat ja suola. Murskaa anis ja fenkoli halutessasi morttelissa (minä murskasin). Lisää ne joukkoon.
Sekoita taikinaan jauhot. Mikäli taikina tuntuu löysältä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja (minä jouduin lisäämään aika reilusti).
Kohota taikinaa noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo se tasaiseksi ja jaa 5 osaan. Nosta palat voideltuihin vuokiin. Kohota limppuja liinan alla noin tunnin ajan.
Paista noin 180-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä.
Voitele valmiit limput siirappi-vesiseoksella.

Itse tykkäsin tästä leivästä kovasti ja tätä on tarjolla meidän joulupöydässä.

Enää 3 yötä jouluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...