maanantai 27. lokakuuta 2014

Ohrarieska


 Kyllähän se itse tehty leipä vaan niin hyvää! Olin jo aikoja sitten ostanut ohrajauhoja ja tänään sitten vihdoinkin päätin leipoa rieskaa ja paistaa ne ihan sähköuunissa. Meidän sähköuunin lämpötilan saa 300 asteeseen ja rieskahan tarvitsee kuuman uunin.



Koulussa olen kyllä tehnyt monet kerrat rieskaa ja siellä ne paistetaan arinauunissa. Leivinuuni meiltä myös löytyy, mutta sitä ei ole vielä kertaakaan lämmitetty noin kuumaksi. Kaiken lisäksi leivinuuni sijaitsee pienessä olohuoneessamme, niin tukalaa tulisi.

Tämä ohje on yksinkertainen. Ohrajauhojen määrää en mitannut, vaan kokeilen taikinan sopivuutta kädellä. Taikinasta ei saa tehdä liian kovaa, eikä sitä saa vaivata kauan. Kaikki aineet vain sekaisin ja kauli haluamasi kokoisia rieskoja. Pistele rieskat ennen paistoa haarukalla. Paistoin pelkällä pellillä ilman leivinpaperia uunin keskitasolla 5-10 min, riippuen rieskan koosta.

1 l vettä
2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
ohrajauhoja


 Ja kyllä tuli maukasta! Ei tarvitse kuin sipaisun voita ja herkuttelemaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...