lauantai 9. toukokuuta 2015

Mandariini-valkosuklaajuustokakku


Huomenna, toukokuun toinen sunnuntai, on äitienpäivä! Tein ihan itse itselleni kakun :D Kehittelin mandariinista ja valkosuklaasta juustokakun ja tästä tuli oikein onnistunut kokeilu. Ei ollenkaan liian makeaa ja valkosuklaakin maistui ihan hyvin! Hyvää äitienpäivää vaan minulle ja teille kaikille äideille <3



24-25 cm vuoka

Pohja
200 g digestivekeksejä
75 g voita

Mandariini-sitruunatäyte

350 g säilykemandariineja
3 liivatelehteä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
½ dl sokeria

Valkosuklaatäyte

4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
250 g valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl säilykemandariinin mehua

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita reunoille kalvo tai voitele ne ja laita leivinpaperisuikaleet. Jauha digestivekeksit hienoksi ja lisää sulatettu voi joukkoon. Laita keksimuru vuoan pohjalle ja laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Valmista mandariini-sitruunatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valuta mehut pois mandariineista ja soseuta ne. Voit jättää myös muutaman sattuman sekaan. Laita mandariinin sekaan raastettu sitruunan kuori ja -mehu. Kuumenna seos kattilassa ja lisää liivatteet ja sokeri joukkoon. Anna jäähtyä. Kerkeät hyvin valmistaa valkosuklaatäytteen, ilman että tämä täyte alkaa hyytyä.
Laita valkosuklaatäyteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään, lisää joukkoon valkosuklaa. Kuumenna mandariininmehu ja liuota joukkoon liivatteet, sekoita tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää joukkoon vatkattu kerma.
Laita valkosuklaatäytettä ensin keksipohjan päälle. Laita varovasti mandariinitäyte. Ja vielä viimeiseksi loput valkosuklaatäytteestä. Kannattaa olla nopea, sillä valkosuklaatäyte jämähtää tosi nopeasti. Mikäli valkosuklaatäyte kerkeää vähän jämähtää ja viimeisen kerroksen laittaminen tuntuu hankalalta, niin ei haittaa vaikka vähän sekoittuu mandariinitäytteen kanssa.
Laita hyytymään kylmään 3-4 tunniksi.
Koristella voit haluamallasi tavalla. Minä laitoin mandariineja ja hyytelösokerilla tein kiilteen ja kermaa reunoille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...