sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Punaherukka-tuorejuustopiirakka


 Kohta on kesä ja aika tuoreiden marjojen! Sitä ennen on hyvä vielä tarkistaa pakastin, että löytyykö vielä jotain viime kesältä... Minulla oli pakasteessa punaherukoita ja päätin leipoa siitä tätä hyväksi havaittua piirakkaa. Ohje on Kaarinan Roinisen. Tähän piirakkaan voi käytää muitakin happamia marjoja tai vaikka happpamia omenoita.




Piirakkavuoka 25-28 cm

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Täyte:
5 dl punaherukoita
2 valkuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja


Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
Valmista pohja. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito.
Levita taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti sekoittaen. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa alatasolla noin 40-45 min.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...