torstai 7. toukokuuta 2015

Créme brûlée



Créme brûlée, liekkö kaikkien jälkiruokien äiti. Ihanan kermainen ja pehmeä vaniljainen sisusta, päällä rapsakka kuori. Mmmmm.... saa kyllä veden kielelle. Monta kertaa olen tätä herkkua syönyt, mutta nyt vasta tein eka kerran itse.


6 annosta

1 vaniljatanko
3 dl kuohukermaa
1 dl punaista maitoa
4 keltuaista
½ dl sokeria

Pinnalle

sokeria


Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet ja laita ne yhdessä kerman, maidon ja tangon kanssa kattilaan.  Kuumenna seos hiljalleen kiehumispisteeseen. Yhdistä keltuaiset ja sokeri ja vatkaa niitä kevyesti. Kaada kuuma kermamaito ohuena nauhana munamassa joukkoon. Sekoita koko ajan hyvin, mutta varovasti, ettei muodostu vaahtoa. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta vuoat syvälle uunipannulle ja laita uuniin alaosaan. Kaada uunipannulle vettä niin, että se yltää vuokien puoliväliin. Kypsennöä 190 asteessa n. 25 min. Kun massa on hyytynyt, niin se on valmista. Laita jäähtymään jääkaappiin 2-3 tunniksi.
Ripottele pinnalle juuri ennen tarjoilua sokeria ja paahda kaasupolttimella karamellimainen, rapea pinta. Älä polta!
Mikäli käytössä ei ole kaasupoltinta, voit myös paahtaa uunissa grillivastuksen alla. Pidä uunin luukku auki.



1 kommentti:

  1. Oi nam, näyttää ihan täydelliseltä! Itselläni on tuo kaikkien jälkkäreiden äiti edelleen testaamatta, täytyy ottaa vaikka kuluvan vuoden tavoitteeksi paikata aukko sivistyksessä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...