sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Meetvurstipiirakka

 
 Syksy on jo pitkällä...lehdet ovat lähes tipahtaneet puista ja ensimmäisiä pikku yöpakkasia ollaan saatu viettää. Kesästä on enää pieni muisto vain! Leivontarintamalla on hiljaista, ei ole oikein ollut inspistä saikun takia (vas. pikkurilli murtui). Nyt olen palannut töihin, mutta sormi ei toimi vieläkään, luutunut on kylläkin hyvin. Aika näyttää...

Arkistosta löytyi kuitenkin kesäinen kuva, piirakkaa tosin voi tehdä vaikka keskellä talvea!
Hyvä iltapalapiirakka, illanistujaisiin, juhliin jne. Maistuu raikkaan salaatin kanssa ja kuten alimmassa kuvassa näkyy myös kesäisen salaatin kanssa :)




 Tein piirakan säädettävään  reunavuokaan koko 37x30 cm

Pohja

150 g voita
75 g juustoraastetta
1 tl suolaa
0,75 dl ruokakermaa
3,75 dl vehnäjauhoja

Täyte

3 dl ruokakerma
3 kananmunaa
3 tl timjamia
350 g meetvurstia
pala purjoa
1 vihreä paprika
ripaus mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Sekoita pehmeähköön voihin keskenään sekoitetut kuivat aineet, juustoraaste ja ruokakerma.
Painele taikina piirakka vuoan pohjalle. Sekoita kerma, kananmunat ja timjami keskenään, levitä seos pohja päälle.
Leikkaa meetvursti suikaleiksi ja ripota palat päälle. Leikkaa purjo suikaleiksi, kuullota hieman öljyssä pannulla ja lisää suikaleet piirakkavuokaan. Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja ripottele vuokaan. Lisää pinnalle mustapippuria ja juustoraastetta. Paista alatasolla noin 35 min tai kunnes se näyttää kypsältä .



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...