torstai 24. syyskuuta 2015

Tuulihatut G


Muutaman kerran olen tehnyt tuulihattuja. Tosi ihania tarjottavia juhlissa, sekä suolaisella että makealla täytteellä. Kuvissa olevat tuulihatut tarjottiin kesällä poikani rippijuhlissa. Tein nämä gluteenittomana ja hyvin onnistui!

24 kpl

2½ dl vettä
120 g voita
ripaus suolaa
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl ksantaania
4 suurta kananmunaa

ÄLÄ KÄYTÄ KSANTAANIA, jos jauhoseos sisältää sitä!

Kuumenna vesi, voi ja suola paksupohjaisessa kattilassa kiehuvaksi. Lisää jauhot kerralla kiehuvaa nesteeseen ja sekoita puukauhalla paksuksi, tasaiseksi taikinaksi. Jatka sekoittamista kuumalla liedelleä minuutin verran.
Siirrä taikina yleiskoneen kulhoon ja sekoita taikinakoukulla puolisen minuuttia, jotta taikina jäähtyisi hieman. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Kun kaikki munat on lisätty, jatka taikinan sekoittamista 2-3 minuuttia, kunnes taikina on kiiltävää ja tasaista.
Nostele taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia kekoja pellille. Voit myös pursottaa taikinaa.
Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat kullanruskeita. Ota uuni pois päältä, avaa uuninluukku ja jätä tuulihatut uuniin 20 minuutiksi.
Anna jäähtyä. Täytä.

Tuulihatut voi pakastaa ilman täyttöä. Täytä vasta tarjoilupäivänä.

Esimerkkejä täytteistä:
* kermavaahto ja hillo
* kermalla pehmennettyä tuorejuustoa, sinihomejuustoa ja persiljasilppua
* kermalla pehmennettyä tuorejuustoa, kylmäsavulohta, tilliä ja sitruunapippuria
* ranskankermaa, salamia, valkosipulia ja kapriksia

Nämä tuulihatut on täytetty suolaisella täytteellä:
kermalla pehmennettyä tuorejuustoa, kylmäsavuhevosta, pippuria, persiljasilppua






Ohje: Hyvä olo - gluteenittoman keittiön herkut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...