torstai 30. huhtikuuta 2015

Munkit


Munkki, vapun suuri herkku! Meidän perheessä munkkeja ei tule tehtyä kyllä kuin vapuksi, onhan ne kuitenkin hyviä! Tein kahdenlaisia munkkeja, hillolla ja ilman. Ja kyytipojaksi itsetehtyä simaa.
Ohjeen olen saanut koululta ja jaan sen nyt teillekin.

½ litraa vettä (käytin punaista luomumaitoa)
50 g hiivaa
150 g sokeria
10 g suola
100 kananmunia
50 g kreemijauhetta
n. 800 g vehnäjauhoja
8 g gardemumma

Liota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva ja lisää kaikki muut aineet ja osa vehnäjauhoista. Lisää jauhoja alustamisen aikana, vaivaa taikinaa kunnes siinä on hyvä sitko. Jauhojen määrä riippuu jauhomerkistä.
Anna taikina kohota. Pyörittele taikinasta n. 50 g painoisia palloja, kohota, käännä ja kohota toinen puoli. Lämmitä kattilassa n. 1½ litraa öljyä. Voit kokeilla öljyn lämmön sopivuutta laittamalla sinne pienen taikinapalan, kun taikina kohoaa pintaan ja alkaa ruskistua, niin öljy on sopiva lämpöistä.

Laita öljyyn taikinapaloja varovasti, voit halutessasi tehdä sormilla reiät keskelle tai paistaa palloina, niihin voit jälkeenpäin laittaa hilloa hillotyllan avulla,  paista ruskeaksi, nosta reikäkauhalla pois. Sokeroi. Nauti!

Hauskaa vappua!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...