lauantai 11. huhtikuuta 2015

Sitruuna-limetorttu



Ihana keväinen ja aurinkoinen päivä takana. Hiihtolenkki tehty ja herkuteltu sitruunaisella piirakalla. Keävät saa aikaan sen, että haluaa leipoa erilaisia raikkaita leivonnaisia. Tykkään tosi paljon sitruunaisista leivonnaisista ja varsinkin mieheni on suuri sitrusleivonnaisten ystävä! <3

Tämän raikas sitruunatorttu saa lisämakua limestä. Ohje löytyi uusimmasta Herkkuleivonta -lehdestä.

Raikasta ja täyteläistä!






Pohja

5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tomusokeria
½ tl suolaa
150 g voita
1 keltuainen
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

2,5 dl kermaa
2 munaa
3 keltuaista
1,75 dl sokeria
2 sitruunan raastettu kuori
0,5 dl sitruunan mehua (laitoin enemmmän)
1 limen raastettu kuori
1 tl limen mehua (laitoin koko limen mehun)

Siivilöi jauhot, tomusokeri ja suola suureen kulhoon, sekoita. Nypi sormilla kylmä voi jauhoseokseen, kunnes muodostuu murumainen rakenne.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi, sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Vaivaa taikina sileäksi. Kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Laita levy 24 cm piirakkavuokaan. Laita vuoka vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Laita reilun kokoinen leivinpaperinpala vuokaan, kaada päälle painoksi riisi tai kuivia herneitä. Tämä pitää piirakan reunat ylhäällä paiston ajan. Paista 175 asteessa noin 15 min. Poista painot ja paista vielä noin 10-15 min, kunnes pohja on kauniin ruskea. Ota pois uunista ja alenna lämpö 150 asteeseen.

Täyte: vatkaa kaikki ainekset sekaisin, kunnes seos on sileää. Kaada täyte siivilän läpi paistetulle pohjalle, paista piirakkaa 30-35 min. Anna jäähtyä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...