perjantai 24. huhtikuuta 2015

Mutakakku


Mutakakku, tuo suklaanystävän pahe! Ihana, syntinen herkku ja niin mehevää! Tämä leivonnainen onn yksi suosikeistani! Ja vielä jäätelön kera. Paistan kakkua vain sen verran. että se on valuvaa vielä sisältä! Mutakakusta voi tehdä sellaisen kuin haluaa. Itse tein sen tällä kertaa näin:


24-26 cm vuoka

100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl muscovadosokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaat ja voi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita suklaa-voiseos varovasti munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 17-25 min, riippuen siitä millaisen siitä haluat rakenteeltaan. Omassa uunissa paistoin n. 23 min ja jäi vielä valuvaksi.

Parasta mutakakku on lämpimänä jäätelön kera. Kuvissa näkyvä pala ei ole kovin kaunis, koska se oli vielä niin valuvaa, ettei saanut leikattua siitä kaunista palaa, parasta juuri silloin. Lisänä söin tälläkertaa lakritsijäätelöä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...