sunnuntai 12. lokakuuta 2014
Mokkapalat
Herkulliset mokkapalat, säilyttävät paikkansa kahvipöydässä vielä tänä päivänäkin! Nämä maistuvat kaikille, vauvasta vaariin. Minun lapsuuden kodissa näitä leivottiin vaalealla pohjalla. Tyttäreni halusi leipoa näitä yks päivä ja löysin hyvän ohjeen, jossa pohjassa oli käytettä maitoa, mutta me laitettiin piimää. Tuli maukkaita ja pehmeitä. Stösseli on lakritsinmakuista.
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
4 rkl kaakaota
2 rkl vaniljasokeria
6 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl vahvaa kahvia
3 dl piimää
Kuorrutus:
100 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
pieni loraus kahvia
n. 8 dl tomusokeria
koristerakeita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi sekä kahvi ja piimä. Kaada taikina uunipellille ja paista 175 asteessa n. 25 min.
Valmista kuorrutus sulattamalla voi kattilassa, sekoita joukkoon kaakao, kahvi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus vielä hieman lämpimälle piirakkapohjalle ja ripottele päälle strösseli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti