lauantai 4. lokakuuta 2014

Korvapuusteja


Korvapuustipäivä, lukee kalenterissa tämän päivän 4.10 kohdalla. Kaapista löytyi hiivaa, joten tuumasta toimeen. Mun mielestä perinteinen korvapuusti on pullien aatelia. Väliin paljon voita ja kanelisokeria. Ja ehdottamasti pitää syödä ainakin yksi lämpimänä tai toinenkin :D onhan ne niin hyviä.





Peruspullataikina:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
150 g voita
n. 1 kg jauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet. Lisää jauhoja kunnes taikina tuntuu kimmoisalta. Itse en juuri mittaile jauhoja. Käsin tunnustelemalla tulee parasta. Vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Kohota liinan alla. Kaulitse ohut levy. Levitä sula voi ja kanelisokeri. Kääri rullalla. Leikkaa noin kahden sormen levyisiä paloja ja paina peukaloilla kuoppa keskelle. Kohota liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 10-15 min. 




Kyllä nyt kelpaa! :)

1 kommentti:

  1. Totta tosiaan... täälläkin tuoksuu puustit ;)
    Samaa mieltä kanssasi, korvapuustit ovat kyllä pullasarjan ykkösiä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...