tiistai 14. lokakuuta 2014

Lakritsikuppikakut


Rakastan lakuja! Varsinkin enkunlakut ovat suosikkeja! Kokeilin tällaisia kuppikakkuja, joihin tuli lakritsijauhetta. Jauheen voi korvata myös hienonnetuilla turkinpippureilla.


n. 12 kpl

100 g voita
60 g vehnäjauhoja
45 g kaakaojauhetta
2 rkl lakritsijauhetta tai 5-10 hienonnettua turkinpippuria
1 tl leivinjauhetta
3 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa

Kuorrutus
300 g maitosuklaata
3 dl kuohukermaa
1 rkl hunajaa
1 rkl lakritsijauhetta tai 3-5 hienonnettua turkinpippuria
25 g huoneenlämpöistä voita

Kuppikakut: Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä vuorotellen voisulan ja maidon kanssa. Sekoita varovaisesti tasaiseksi taikinaksi.  Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min.

Kuorrutus: Rouhi suklaa. Kiehauta kerma, hunaja ja lakritsijauhe. Nosta kattila liedeltä ja lisää nopeasti suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää voi nokareina sekoita kiiltäväksi kiiltäväksi.  Laita kuorrute jähmettymään jääkaappiin.

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty tummaa suklaata ja sitä riittääkin vähempi määrä (275g). Mulla oli vain maitosuklaata, joten laitoin sitä vähän enempi, mutta siltikin kuorrute oli aika pehmeä pursottaa, eli kerman määrääkin kannattaa vähän vähentää, mutta maistui silti taivaalliselta! Ohje löytyi eräästä Mia Öhrnin kirjasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...