keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulumyyjäisiä ja itse tehtyä glögiä & joulutorttuja






Viime sunnuntaina pistäydyin mieheni kanssa täällä Rovaniemellä joulumyyjäisissä. Nämä kyseiset joulumyyjäiset ovat suuri tapahtuma Rovaniemellä joka vuosi. Siellä on kymmenittäin myyjiä ja ihmisiä tulee ympäri pitäjiä, jopa busseilla. Tungos oli kova myyntipöytien ympärillä, joten en alkanut siellä kaivamaan kameraa esiin.


Muutamia kuvia otin sitten ulkosalla. Sää oli mitä mainioin. Ja tunnelma jouluinen.




 Siellä oli myös hevosreki ajelua.




 Muutamia juttuja tarttui mukaan. Itse kun en ole ollenkaan käsityöihminen, niin tällainen ihana virkattu kori lähti mukaan. Näin joulun aikaan siinä voi pitää tarjolla vaikka suklaata.



Lisäksi eräs myyjä oli tehnyt tällaisia kortteja aaltopahville. Siis kertakaikkiaan kauniita. Noita ylempiä pidän varmasti jouluisin koristeena, mutta nämä kaksi alempaa tulee olemaan koristeena ympäri vuoden. 


Lisäksi rakastan korvakoruja ja näitäkin myyjä oli itse tehnyt. Eivät olleet edes kalliita. Tällaiset lähti mukaan. 


Joulu on todella lähellä. Vielä pitäisi ostaa muutama lahja ja leipoa pari kakkua. Mutta muuten alkaa olla kaikki joulutouhut tehtynä. Flunssa vaan meinaa häiritä tätä kaikkea. Luovutin ja päätin olla muutaman päivän vuodelevossa, että tervehtyisin jouluksi ja pääsisin nauttimaan ihanista jouluherkuista, sillä ruokahalu on aika tiessään tällä hetkellä...




Keitinkin glögiä lämmikkeeksi, kun pakasteessa oli mustaherukoita.

Tein tällaista glögiä:

1,5 litraa vettä
1 litra mustaherukoita
2 kanelitankoa
1 rkl kokonaisia neilikoita
1 rkl kardemumman siemeniä
5 kpl tähtianista
1 dl tummaa sokeria

Kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Käännä levy pois päältä ja jätä hautumaan kannen alle noin tunniksi. Siivilöi glögi.

Tuoksu oli huumaava! Maistui hyvin mustaherukalle. Sokeri ei maistunut juuri ollenkaan, joten pidin tästä versiosta. Kokeile mustaherukan tilalla pelkkää omenamehua ja jätä vesi pois, maku on taas erilainen ja voi olla jopa makeampi.

Joulutortut Valion ohjeella:

250 g voita
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g vettä

Sekoita voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi. Kauli taikina 1 cm:n paksuiseksi ja taita kolmeen osaan, laita jääkaappiin n. 20 minuutiksi. Pyri kääntämään taikina sillai, että "kantit" jäävät aina sisään, kun kaulit seuraavan kerran, taita taas kolmeen osaan. Jälleen jääkaappiin ja sama juttu. Viimeisen kerran jälkeen anna levätä jääkaapissa pidempään.




Nam nam!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...