lauantai 6. joulukuuta 2014

Taatelikakku


Taatelikakku, mun suuri herkku jouluna! Kokeilin erilaista ohjetta tällä kertaa ja tästä kakusta tuli tosi mehevä. Kakku vaan paranee vanhetessaan, niin kuin kahvikakut yleensä tekee. Tässä kakussa suklaa ja taateli maistuvat sulassa sovussa, bonuksena tulee vielä kahvi!



3 dl valmista kahvia
2 dl sokeria
250 g taateleita
200 g voita
2 kananmunaa
100 g tummaa suklaata
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 vaniljasokeria

Keitä taatelit pehmeiksi kattilassa kahvin ja sokerin kanssa. Lisää lopuksi rasva ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita rouhittu suklaa ja muut kuiva-aineet vehnäjauhoihin ja lisää se taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1½ litran vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. 


Tänään juhlimme myös itsenäisyyspäivää. Perheessämme itsenäisyyspäivän viettoon kuuluu perinteisesti hyvä ruoka ja itsenäisyyspäivän kynttilät. Seuraamme myös jonkin verran Linnan Juhlien pukuloistoa! Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...