keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Suklaasalmiakkikola


Ja lisää makeisia... miten niin tykkään karkista ;D nyt kokeilin tehdä suklaasalmiakkikolaa, kun kaapista löytyi turkinpippurirouhetta. Näistä tuli tosi pehmeitä ja ihanan makuisia! Ohje uusimmasta Leivotaan-lehdestä.

n. 50 kpl

3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
100 g tummaa suklaata
½ tl väkiviinaetikkaa
100 g voita
8-10 turkinpippurikarkkia rouhittuna (minä laitoin enemmän)


Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Keitä n. 15-20 minuuttia 122 asteiseksi. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa, etikka ja voi. Sekoita seos huolellisesti sileäksi. Anna seoksen vähän jäähtyä ja lisää turkinpippurouhe. Sekoita nopeasti, ettei salmiakki sula liikaa.
Levitä seos tasaiseksi noin 2 cm paksuiseksi levyksi leivinpaperoituun vuokaa noin 20x20 cm. Nosta kylmään jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...