sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Paistettu juustokakku


Koulussa tehdään usein paistettavia juustokakkuja. Seuraavana päivänä siiihen laitetaan vielä marjat ja kiille päälle. Minä en laittaut päälle vaan laitoin jo paistovaiheessa kakkuun vadelmia. Paistettava juustokakku on hyvää ja parasta seuraavana päivänä. Tässä kakussa maistuu vanilja ja sitruuna. 



Ohje on Kakkujen Kuningatteret kirjasta, jonka täytteen ohjetta hieman muokkasin. Tässä mitä minä tein:

Pohja:
75 g voita
½ dl sokeria
1 muna
½ sitruunan raastettu kuori
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
½ dl sitruunamehua
1 tl vaniljajauhetta
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
150 g vadelmia+vähän perunajauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten sekä raastettu sitruunan kuori. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.

Laita irtopohjavuoan (24cm) pohjalle leivinpaperi. Painele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Taikinaa tulee vain ohut kerros. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen tuorejuusto ja sokerit vaahdoksi, lisää maissitärkkelys. Lisää sitruunanmehu. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita se täytteeseen.

Painele loput taikinasta jäähtyneen vuoan reunoille. Laita perunajauhoja jäisten vadelmien joukkoon ja laita ne vuokaan, kaada täyte päälle. Paista kakkua ensin 200 asteessa 10 minuuttia ja laske sitten lämpöö 150 asteeseen, jatka paistamista vielä tunnin ajan. Anna jäähtyä.


Kakustahan voi tehdä vaikka millaisia variaatioita erimakuisilla tuorejuustoilla.

2 kommenttia:

  1. Wouuuu miten täydellisen näkönen juustokakku! <3 Ja aivan ihana ohje! Paistettavat juustokakut on aivan ihania, ja todellakin parasta sitten seuraavana päivänä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tintsu! Mä tykkään kaikenlaisista juustokakuista!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...