tiistai 20. tammikuuta 2015

Kookoksinen suklaakakku


Suklaa, tuo taivaallinen raaka-aine, sitä ilman en voisi elää :D Tein tällaista suklaakakkua, johon tuli myös kookoshiutaleita. Mehevää ja kookoksen maku tuli mukavasti läpi. Tässä kakussa on kalorit kohdallaan, sillä kakku on kuorrutettu suklaalla ja voilla, nam! Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty myös kookosuutetta, mutta en löytänyt sitä kaupasta, joten se on jäänyt pois, lisään sen  tähän kuitenkin, jos haluat testata kakkua ja löydät kyseistä uutetta, niin kokeile lisätä sillä vielä kookoksen makua :)



8-10 palaa

3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
75 g kookoshiutaleita
120 g pehmeää voita
2 1/4 dl erikoishienoa sokeria
(½ tl kookosuutetta)
2 kananmunaa
2½ dl maitoa

suklaakuorrute
180 g voita
200 g tummaa suklaata

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita kookoshiutaleet jauhoseokseen. Vatkaa voi, sokeri, (ja kookosuute) vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Laita taikina 20 cm:een vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa n. 50-55 min. Anna kakun jäähtyä vuoassaan n. 10 min. ja kumoa sen jälkeen ja anna jäähtyä loppuun.
Valmista kuorrute: sulata pilkottu voi ja suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa suklaaseos puulusikalla paksuksi ja helposti levittyväksi. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan, levitä kolmasosa kuorrutetta kakkulevylle. Aseta toinen kakkulevy paikalleen ja levitä jäljellä oleva kuorrute pinnalle.



2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku eikä se voi maistuakaan huonolta kun kerta kookosta ja suklaata sisältää. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...