maanantai 22. kesäkuuta 2015

Raparperi-valkosuklaakuppikakut


 Raparperi ja valkosuklaa, taivaallinen yhdistelmä! Rakastan raparperia ja lapsena meillä olikin isot puskat sitä pihalla. Kävin napsimassa niitä suoraan sieltä, kuori lähti tosi helposti irti, nam! Nykyään lapsuudenkodissani ei ole kuin pieni penkki raparperia, mutta ehkäpä ne sieltä leviää...
Vanhempani muuttivat sieltä pois ja heidän uuden kodin pihalla kasvaa raparperi ja sieltä niitä saan!
Näistä kuppikakuista tuli oikein herkullisia. Ohje on Pirkan.

Noi kuppikakkuvuoat ovat pahvimaisia. Sain ne, kun osallistuin facebookissa salaiseen leivontaystävään. Kivoja vuokia, mutta tarttuivat tiukasti tähän taikinaan kiinni.

n. 16 kpl


100 g raparperia
100 g valkosuklaata
100 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kevytmaitoa


  • Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa.
  • Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. 
  • Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa sekoittamista.
  • Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.  
  • Kuorruta vaahdotetulla kermalla ja tuorejuuston seoksella, jossa on vähän sokeria ja vaniljasokeria. 
  • Herkuttele!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...