lauantai 4. heinäkuuta 2015

Mansikka-rahkatorttu G


Vihdoinkin kesä on lämmennyt! Vaikka täällä pohjoisessa ei vielä suoranaisesti helteistä olla nautittu. Mukavaa kuitenkin, kun on lämpimämpää! Lapset juuri lähtivät uimaan, itse en ole vielä suostunut luonnonveteen menemään, hrr....

Ihanaa, kun saamme nauttia kesäisin myös ihanista tuoreista marjoista! Mansikan hinta on vielä korkea, mutta teki mieli kuitenkin leipoa mansikoista jotain ja tein rahkaista mansikkapiirakkaa.

24 cm: vuoka

Pohja
150 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g sitruunarahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna

Pinalle
2 dl mansikoita

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenän ja vatkaa pikaisesti taikinan joukkoon. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa alimmalla tasolla n. 10 min.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada esipaistetun piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle mansikat. Jatka paistamista 175 asteisessa uunissa noin 25 min, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Jäähdytä. Nauti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...