sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kardemumma-mustikkakuppikakut Gluteeniton



Pakasteen tyhjennys jatkuu! Mustikoita löytyi ja uusimmasta Emma Iivanaisen kirjasta löysin tämän ohjeen. Maistuu ihanasti kardemummalle! Lisäsin kardemumman määrää ja tein näistä gluteenittomia.






12 kpl

3 dl gluteenittomia jauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
150 g voita
2 kananmunaa
1 dl laktoositonta maitoa
3 dl mustikoita

Kuorrute

200 g laktoositonta tuorejuustoa
2 ½ dl laktoositonta vispikermaa
tomusokeria maun mukaan
vaniljasokeria

Sekoita keskenään kuivat aineet ja sulata voi. Sekoita keskenään kananmunat, maito ja sulatettu voi. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele joukkoon mustikat. Paista kuppikakkuja 175 asteessa noin 20 min.
Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää kermaan. Kuorruta kuppikakut. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...