lauantai 13. kesäkuuta 2015

Valmistujaiset ja suklaakakkua G



 Leipuri-kondiittorin opintoni ovat ohi ja valmistujaisia juhlin ystävien ja perheen parissa 30.5. Olin siis nykyisestä työstäni opintovapaalla puoltoista vuotta ja kävin näyttötutkintona leipuri-kondiittoriksi. Tämä on ollut pitkäaikainen haave ja olen erittäin onnellinen että sain suorittaa nämä opinnot! Ihania opiskelukavereita ja ihana opettaja. Paljon opin ja paljon sain!

Valitettavasti työtä en ole löytänyt leipomoalalta, mutta vanhaan työpaikkaan palasin kesäkuun alusta ja kiva oli palatakin! Oppiminiani taitoja voin hyödyntää jatkossa kotona ja innostus leipomiseen on edelleen voimakas.

Juhlimme rennosti ja mukava ilta olikin! Tarjolla oli fetasalaattia, kardemumma-mustikkakuppikakkuja, valkosipulipatonkia, juustoja, kinkku-meetvurstivoileipäkakkua, kylmasavulohipiirakkaa ja suklaakakkua.

Suklaakakku on kyllä tosi suklainen, mutta ei silti liian raskas! Aivan mielettömän hyvää!
Ohje löytyi Emma Iivanaisen uusimmasta kirjasta. Kakku on gluteeniton.









 24 cm vuoka n. 16-20 henkeä

Suklaakakku (kahteen 24 cm vuokaan)
200 g voita
260 g tummaa suklaata
12 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl mantelijauhoja (alkuperäisessä ohjeessa oli pelkkiä mantelijauhoja, multa loppui ne kesken)
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa

Täyte
300 g tummaa suklaata
4 dl vispikermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
4 rkl tomusokeria

Koristelu
kermaa
tuoreita mansikoita

Kuorrute
200 g tummaa suklaata
2 rkl rypsiöljy








Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele vuoat. Sulata tumma suklaa ja voi varovasti mikrossa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kananmunista ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Lisää keltuaiset, mantelijauhot, glut. jauhot ja suola suklaaseokseen sekoittaen hyvin. Kääntele valkuaisvaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon. Jaa taikina vuokiin ja paista kakkupohjia uunin alaosassa noin 35 min, kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia. Kumoa kakkupohjat ritilälle jäähtymään ja peitä ne kelmulla jäähtymisen ajaksi. Leikkaa jäähtyneiden kakkupohjien pinta tasaiseksi ja leikkaa pohjat kahteen kerrokseen.

Sulata täytteen suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja lisää sulatettu suklaa hyvin sekoittaen. Kääntele suklaaseos varovasti kermavaahdon joukkoon. Täytä ja kuorruta kakku suklaatäytteellä.

Valmista suklaakuorrute sulattamalla suklaa mikrossa. Lisää sulatetun suklaan joukkoon ruokalusikallinen rypsiöljyä ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna sen valua hieman reunojen yli.

Koristele.

Nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...