lauantai 28. helmikuuta 2015

Amerikkalainen porkkanapiirakka



I'm back!! Pikkuhiljaa alkaa flunssa olla selätetty. Liikkumaan en ole vielä uskaltanut, mutta huomenna ajattelin jo pikku kävelylenkin tehdä. Kaipaan jo raikasta ilmaa ja liikunnan tuomaa ihanuutta. Parhaat hiihtokelitkin ovat meneillään, mutta sen kanssa pitää olla maltillisempi, kun tauti oli sen verran raju...

Viikolla jaksoin jo leipoakin jotain. Uusimmassa yhteishyvä ruoka-liitteessä oli erilainen porkkanpiirakan ohje tai kakku se oli, mutta minä tein piirakaksi. Porkkanapiirakka on mehevää ja makoisaa ja parempaa seuraavana päivänä.




Uunipellillinen n. 30cm x 30cm

300 g porkkanoita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
70 g saksanpähkinöitä
150 voita sulatettuna

Kuorrutus

300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 voita
2 dl tomusokeria
rouhittuja saksanpähkinöitä

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi pähkinät. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, pähkinärouhe ja sulatettu voi.
Kaada taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15-20 min. Anna piirakan jäähtyä.
Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään ja levitä piirakan päälle, ripottele pinnalle rouhittuja saksanpähkinöitä.



1 kommentti:

  1. Tätä ohjetta minäkin sillä silmällä katselin ;) Kiva ohje ja taatusti herkullinen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...