tiistai 17. helmikuuta 2015

Laskiaispulla


Mahtavaa laskiaista! Tovi on taas vierähtänyt edellisestä postauksesta. Kiirettä pitelee opiskelujen suhteen ja ei kyllä ole vapaa-ajan ongelmiakaan. Leipomaan en ole oikein ehtinyt... Onneksi kerkesin kuitenkin pullat pyöräyttää, sillä rankka flunssa iski päälle ja kaatoi petiin... kääk... perhe kuitenkin sai kaipaamansa laskiaispullat. Meillä nämä syödään sekä hillolla, että mantelilla. Ja täytettä pitää olla runsaasti, kuten kuvasta näkyy :D

Peruspullataikinan ohje löytyy täältä.

Mantelimassan tein tällä kertaa itse:
150 g mantelijauhetta
1½ dl sokeria
1 valkuainen

Sekoita mantelijauhe ja sokeri monitoimikoneen kulhossa, jossa on leikkuuterä. Anna koneen käydä täydellä teholla 3-5 min. Aineksista muodostuu vähitellen tahna. Lisää lopuksi valkuainen ja sekoita pikaisesti tasaiseksi mantelimassaksi. Halutessasi voit muotoilla massasta tangon ja laittaa sen kelmuun käärittynä jähmettymään jääkaappiin. Itse käytin massaa suoraan pullan päälle. Siihen vielä runsas annos kermaa ja nokare hilloa. Ihana talvinen herkku on valmis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...