keskiviikko 4. helmikuuta 2015
Runebergin torttuja
Runebergin päivää vietetään 5.2. Silloin herkutellaan näillä makoisilla tortuilla. Minun tortuissa maistuu mansikka ja rommi. Nämä on paistettu silikoonisessa kuppikakkuvuoassa, tulee isompia. Yleensä näissä tortuissa käytetään korppujauhoja tai piparimuruja, minä laitoin kaurahiutaleita.
8-10 torttua
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinajauhetta
1 dl maitoa
Väliin
mansikkahilloa
Koristeeksi
mansikkahilloa
1 dl tomusokeria
½-1 rkl maitoa
Kostutus
10% sokerivesi
rommiaromi
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa.
Laita puolet taikinasta vuokaan, laita nokare hilloa ja loput taikinasta päälle.
Paista 200 asteessa noin 15-20 min.
Keitä kattilassa 1 litra vettä ja 100 g sokeria ja lisää siihen maun mukaan rommiaromia. Koko kostutusvesi ei mene tähän satsiin. Käytä torttu vedessä.
Koristele hillolla ja tomusokerikuorrutteella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti