lauantai 6. syyskuuta 2014

Vadelmainen juhlapiiras







Tykkään ihanasta Leilasta ja olenkin katsonut monet kerrat telkkarista "Leila leipoo" -ohjelmaa. Tämä ohje on hänen kirjastaan "Pala kakkua ja paljon muuta".

Murotaikina:

75 g kylmää voita
2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl tomusokeria
1 kananmuna
tilkka kylmää vettä

Nypi kuutioitu kylmä voi jauhojen ja tomusokerin kanssa rakeiseksi seokseksi.
Lisää kananmuna ja vesi ja vaivaa sen verran, että muodostuu taikina. Älä sekoita liikaa.
Kiedo taikina muoviin ja laita se jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaaviloi taikina levyksi ja peitä piirasvuoka sillä.

Juhlaseos:

3 kananmunaa
2 dl maitorahkaa
1 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
100 g mantelimassaa

Vatkaa kaikki juhlaseoksen aineksiet keskenään ja lisää raastettu mantelimassa. Levitä seos piiraspohjalle.

Lisäksi:
2 pestyn limetin raastetut kuoret
3 dl vadelmia
kuorallinen mantelilastuja.

Raasta limetin kuoret juhlaseoksen päälle ja sirottele pinnalle vadelmat ja mantelilastut.
Kypsennä piirasta uunin alaosassa 30-40 minuuttia tai kunnes se on jähmettynyt ja saanut kullankeltaisen värin.

Hyvää ja raikasta piirakkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...