keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Omena-murukakku

Syksyllä on paras aika leipoa makoisia omenapiirakoita. Tämä ohje löytyi uusimmasta Herkkuleivonta-lehdestä!



 8-10 annosta

3 suurta omenaa, makea lajike
2 munaa
2,5 dl sokeria
150 g voita
4,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljakreemijauhetta
n. 2 dl kermaa

Muruseos
1,75 dl vehnäjauhoja
1,75 dl fariinisokeria
1,75 dl kookoshiutaleita
100 g voita

Voitele ja jauhota 24 cm irtopohjavuoka.
Kuori, poista siemenkodat ja viipaloi omenat paksuiksi viipaleiksi. Laita omenaviipaleet kattilaan, lisää noin puoli desiä vettä ja hauduta omenat varovasti pehmeiksi noi 10 minuutin ajan. Kaada loppu vesi pois ja anna omenoiden jäähtyä.

Muruseos:
Sekoita kaikki ainekset muruseokseksi.

Vatkaa munat ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää pehmeä voi nokareina ja jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljakreemijauhe keskenään. Lisää kerman kanssa vaahtoon.
Kaada valmis taikina vuokaan, tasoita pinta. Asettele omenaviipaleet joka puolelle tasaisesti ja ripottele muruseos pinnalle.
Paista 170 asteessa 1 tunti.
Anna jäähtyä vuoassa hetken ennen tarjolle asettamista.






 Itse pidin piirakasta kovasti. Ihanan pehmeää ja kuohkeaa piirakkaa! Kookosta voisi laittaa enemmän, sillä pidän sen mausta ja jättää vaikka vehnäjauhot kokonaan muruseoksesta pois.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...