sunnuntai 16. elokuuta 2015

Vaniljainen mustikka-rahkapiirakka G


Mustikkaa, tuota luonnon ihanaa superfoodia! Perheeni kävi tänään poimimassa meille pakkaseen marjaa ja tein sitten rahkaisen piirakan tuoreista marjoista, jolloin piirakkakin maistuu kunnolla mustikalle!
Vaikka vas. kädestä onkin pikkurilli murtunut, yllättävän hyvin sain tämän leivottua pienellä avustuksella!

Murotaikina:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl glut.jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajuhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
2 tl kardemummaa

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi nopeasti.

Voitele 24 cm piirakkavuoka. Painele taikina vuokaan.

Täyte:

500 g rahkaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljauhetta
3-4 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja

Sekoita rahkan joukkoon kananmunat, kerma ja sokerit. Laita rahkatäyte piirakkapohjan päälle. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Laita ne rahkatäytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min. Parasta kylmänä!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...