torstai 20. elokuuta 2015

Lemon curd


Kaupasta saa ihanan makean kirpeää sitruunatahnaa, lemon curdia. Tämä tahna sopii moneen, kakun väliin, leivoksiin, macaronsseihin, pikkuleipien täytteeksi ja muihin makeisiin leivonnaisiin. Päätin tehdä tätä makoista tahnaa itse ja voi että tuli hyvää! Eikä ole edes vaikeaa, kunhan varoo ettei pala pohjaan :)  Tosi sitruunaista!

Ohjeen nappasin Leila Lindholmin leivontakirjasta:
Ohjeesta tulee pieni tölkillinen, n. 2dl.

3 pestyä sitruunaa
1½ dl sokeria
50 g voita
2 rkl maissitärkkelystä
2 kananmunaa
2 keltuaista

Sekoita kolmen sitruunan raastettu kuori ja kahden sitruunan mehu kattilaan ja kiehauta sokerin ja voin kanssa. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
Sekoita maissitärkkelys kolmannen sitruunan mehuun ja lisää suurus edelleen sekoittaen lämpimään sitruunamehuun.
Vatkaa kananmunat ja keltuaiset ja lisää seos sitruunamehuun. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee.
Kaada tahna puhtaaseen tölkkiin ja jäähdytä.

Pian tulossa myös ohjetta, mihin käytin tätä tahnaa!


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...