perjantai 21. elokuuta 2015

Päällystetty sitruunapiiras



Perinteinen sitruunapiiras marengilla päällystettynä on aivan super maukasta! Leila Lindholmin kirjaa selatessa silmiini osui tämä resepti, erilainen marenki, vadelmamarenki, kuulosti niin ihanalta! Tuoreita vadelmia hakemaan ja tuumasta toimeen! Piiraassa on monta vaihetta mm. lemon curdin keittäminen, mikäli et halua tehdä sitä itse, niin toki voit ostaa sitä kaupastakin!
Lisäksi piirakasta tulee tosi muhkea. Paksusti tuleva makea marenki sopii kylläkin tosi hyvin sitruunan happamuuteen! Halutessasi voit puolittaa täytteen ja marengin määrän!

24-25 cm vuoka

Murotaikina:

75g voita
2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl tomusokeria
1 kananmuna
tilkka kylmää vettä

Nypi kuutioitu kylmä voi jauhojen ja tomusokerin kanssa rakeiseksi seokseksi.
Lisää kananmuna ja vesi ja vaivaa sen, että muodostuu taikina. Älä sekoita liikaa.
Kiedo taikina muoviin ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Kaaviloi taikina ja peitä piirasvuoka sillä. Pistele pohja haarukalla ja tue piiraan reuna foliolla niin ettei se romahda alas kypsennyksen aikana. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10-15 min. Jäähdytä.


3 annosta lemon curdia
ohje täällä


Täytä pohja sitruunatahnalla. Nosta uunin ylälämpötila 250 asteeseen.

Vadelmamarenki:

3 kananmunan valkuiaista
½ sitruunanmehu
3½ dl sokeria
200 g tuoreita vadelmia

Vatkaa kananmunan valkuaiset, sitruunanmehu ja 1 d sokeria marengiksi ruostumattomassa teräskulhossa.
Lisää vaahtoon 1 dl sokeria.
Sekoita vadelmat rikki lopun sokerin kanssa ja kääntele seos muutamassa erässä marenkivaahtoon. Vatkaa vaahto kiinteäksi.
Pursota tai levitä vaahto lusikalla piiraan pinnalle ja kypsennä piiras kullankeltaiseksi uunin keskiosassa (uunin luukku raollaan). Kypsymisaika on noin viisi minuuttia. Marengin pitää saada vain hiukan väriä pintaansa.











1 kommentti:

  1. Vadelmamarenki kuulostaa ihan uskomattoman hyvältä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...