tiistai 4. marraskuuta 2014

Minttusuklaakakku


Mmmm, suklaata ja erityisesti minttusuklaata. Kahvikakussa se maistuu taivaalliselta. Tästä kakusta tuli mehevä ja erittäin maukas. Ostin lidlistä after eightin tapaista minttusuklaata ja testasin sitä tähän kakkuun, tosin pitihän ensin maistaa muutama pala... ;)


Pullahiiren leivontakirjasta löysin pähkinäsuklaisen kahvikakun ja siitä sitten muokkasin tämän kakun. Pullahiiri oli käyttänyt ranskankermaa, joten aivan hyvin voit laittaa sitä. Minulla sitä ei ollut, joten korvasin sen kahdella jämäpurkilla tuorejuustoa ja mascarponea.


300 g voita
200 g tuorejuustoa
100 g mascarponea
5 kananmunaa
400 g vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
200 g minttusuklaata

Vatkaa voi, juustot ja sokeri hyvin keskenään. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Rouhi minttusuklaa ja sekoita suklaarouhe taikinan joukkoon.
Voitele n. 3 litran vetoinen kahvikakkuvuoka. Kaada taikina vuokaa ja paista 175 asteessa n. 50-60 min, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku jäähtymään.


1 kommentti:

  1. Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä. Minttusuklaa on kyllä tosi hyvää, varsinkin pätkikset:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...