maanantai 24. marraskuuta 2014

Banaaniwhoopiet


Whoopie, uusi tuttavuus minulle. Halusin kokeilla tyttäreni synttäreille jotain uutta. Selasin Kinuskikissa kirjaa ja tämä ohje pulpahti esiin. Taikinan ohje on Kinuskissa, mutta täytteen muutin, kun alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty vaahtokarkkivaahtoa, mutta en löytänyt sitä kaupasta juuri silloin, joten täytteen tein omasta päästä.

n. 20 kpl

Taikina
150 g banaanilastuja
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
60 g voita
1 1/4 dl ruokosokeria
2 munaa
1 dl kermaa

Täyte
80 g voita
100 g vaahtokarkkeja
tomusokeria

Rouhi banaanilastut tehosekoittimessa hienoksi murskaksi. Sekoita keskenään banaanimurska, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää vuorotelle jauhoseosta ja kermaa.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota noin halkaisijaltaan n. 3 cm:n kokoisia kiekkoja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 175 asteessa n. 12 min.

Öljyä mikronkestävä kulho. Laita vaahtokarkit sinne ja tilkka vettä joukkoon. Sulata täydellä teholla 30 sek. ja sekoita ja sulata niin kauan jaksoissa, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Vaahdota voi, lisää vaahtokarkit ja tomusokeria ensin vähän ja vatkaa notkeaksi. Tomusokerin määrää en mitannut, vaan laitoin sitä vähän vain, että vaahtokarkkivaahto on helpompi levittää. Oliskohan ollut n. ½ dl.

Täytä jäähtyneet pikkuleivät ja laita toinen kans päälle. Säilytä jääkaapissa. 


Hyviä näistä tuli, joskin makeita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...