sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Appelsiini-kuningatarkakku


Meillä herkuteltiin jo eilen isän kunniaksi. Keskimmäinen poikani ja mies lähtivät aamulla pelireissulle, niin juhlimme siksi jo eilen. Laitoin ruoaksi valkosipuli perunoita ja pippuripihvejä, lapsille tehtiin lihapullia.
Kakkuna oli tällä kertaa juustokakku. Mies tykkää raikkaasta ja marjoista, niin tein tällaisen sovelluksen. Pohjana on browniespohja ja täytteessä maistuu mustikat, vadelmat ja appelsiini.

Pohja:
125 g voita
100 g mustikkasuklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan 24 cm pohjalle. Voitele reunat. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä. 





Pistele pohjaan reikiä ja kostuta ½ dl appelsiinimehulla tai appelsiinilimonadilla. Neste imeytyy paremmin, kun siinä on reikiä. Ripottele pohjan päälle mustikoita.
 

Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
4 dl kuohukermaa
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin kuori
5 liivatelehteä
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Laita liivatteen likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen tomusokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin kuori. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sekoita ja lisää liivatteet ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vatkattu kerma joukkoon. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, lisää vadelmia täytteen päälle. Kaada loppu täyte vadelmien päälle. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään tai vähintään muutaman tunnin. 
Koristele haluamallasi tavalla. Tässä on vadelmia ja rouhittua mustikkasuklaata. 









Kakku oli kyllä raikasta ja hyvää. Pohja tuntui vähän kovalta leikatessa, mutta maku kyllä oli taivaallinen! Mustikkasuklaa maistui hyvin ja appelsiinilimonadi teki pohjasta mehevän.

Millaisia kakkuja teillä on tarjottu isille?



1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...