sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kookoskermakuppikakut



HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2016!! Uusi vuosi ja uudet leipomukset :) Tänään innostuin leipomaan kunnolla! Syntyi nämä kookoskermakuppikakut, bostonkakku (resepti myöhemmin) sekä sämpylöitä. Kivaa!! Siitä onkin aikaa kun olen leiponut ja lisää reseptejä odottaa testausta... sormet syyhyää... hih... mikä oiva tapa viettää pakkaspäivää!

Näistä kuppikakuista tuli kuohkeita, vaikka kookoksen makua olisin kaivannut enemmän, mutta silti olivat maukkaita! Tarkoitukseni oli ostaa kuorrutteeseen Malibu-kookoslikööriä, mutta unohdin, laitoin vähän kookoskermaa, mutta kumpikaan ei ole välttämättömyys, makua toki antaa lisää.

12 kpl

3 kananmunaa
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75g voita
1 dl kookoskermaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Kookoskermakuorrute

60 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
(2 rkl kookoskermaa tai kookoslikööriä)

Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen kookoskerma ja sekoita neste munavaahtoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.
Aseta paperivuoat pellille ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.
Kypsennä kuppikakkuja uunin keskiosassa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuorrutteeseen tuleva voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja tuorejuusto sileäksi seokseksi.
Levitä kuorrutetta kuppikakkuja päälle ja koristele.








Ohje: Leila Lindholm, kuppikakkuja ole hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...