maanantai 25. tammikuuta 2016
Bostonkakku
Pitkästä aikaa pullaa! Tällä kertaa bostonkakun muodossa. Kyllä se on niin hyvää, kunhan muistaa laittaa riittävästi voita väliin :D
Taikina
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
½ rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
50 g ruokokidesokeria
50 g sokeria
n. 600 g vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte
125 g voita
kanelisokeria
vaniljasokeria
Pinnalle
kananmunaa voiteluun
raesokeria
mantelilastuja
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja mausteet. Lisää muna ja sokerit.
Sekoita taikinaan vähän vehnäjauhoja ja vatkaa voimakkaasti. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan kädellä vaivaten, kunnes taikina irtoaa sormista. Lisää taikinan joukkoon pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä, kunnes se on on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Vaivaa hyvin kohonnutta taikinaa niin, ettei siihen jää ilmakuplia. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi, levitä levylle täytteen pehmeä voi ja ripottele päälle kanelisokeri. Kääri rullaksi ja leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi. Kokoa palat yhtenäiseksi kakuksi voideltuun vuokaan (20-24cm). Jätä palojen väliin hieman kohoamisvaraa, jos palat ovat liian tiiviisti, kakku alkaa nousta ylöspäin. Kohota kakkua liinan alla noin puoli tuntia.
Voitele hyvin munalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista uunissa 180 asteessa noin 20-30 min.
Ohje Koko suomi leipoo -kirjasta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pullaa varten ostin jo hiivat, vielä en tiedä mitä tekisin... laskiaispullat ja kristallipullat on mielessä pyörineet ;D Bostonkakkukin on ihanaa herkkua!
VastaaPoista