keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Donitsit


 Blogeissa olen nähnyt paljon uunissa paistettavia donitseja. Itselläkin on donitsipelti ja kerran olen tehnyt sillä donitseja ja hyviähän niistä tuli. Tässä taannoin kuitenkin päätin tehdä perinteisiä donitseja, uppopaistettuja ja kyllähän nämä vie kielen mennessään! Meillä on ollut useill lasten synttäreillä ja lapsiin uppoaa näitä.

Määrää en nyt valitettavasti muista, minkä verran tästä annoksesta tulee, kun on sen verran kauan kun olen näitä tehnyt.





2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
½ dl sulatettua voita
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

Kypsentämiseen:
öljyä tai kookosrasvaa

Pinnalle:
tomusokeria
sulatettua suklaata, jossa on vähän kermaa seassa
pomadakuorrutetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon maito, kerma ja jäähtynyt rasvasula.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 cm.n paksuiseksi levyksi.
Ota levystä pyöreällä muotilla levyjä. Tee reikä keskelle pienellä muotilla.
Kypsennä leivonnaisia padassa kuumassa rasvassa (180 C) molemmilta puolilta noin 2 min.
Ota donitsit talouspaperin päälle valumaan.
Kuorruta jäähtyneenä.











Ohje Kaarina Roininen.

3 kommenttia:

  1. Oi nam! Näyttää ihanilta ja herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  2. Uppopaistetut donitsit ja munkit on kyllä ihan omaa luokkaansa! Mä tein ekaa kertaa munkkeja nyt tänä vuonna vapuksi ja ihan pakko oli kohta jo tehdä uudestaan ;D Nyt kun katselen sun kuvia iskee himo tehdä näitä taas ;)
    Linkitin sut blogiini, en tiedä miksen ole aiemmin niin tehnyt... :)

    VastaaPoista
  3. Todella söpön näköisiä donitseja :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...