keskiviikko 9. syyskuuta 2015
Donitsit
Blogeissa olen nähnyt paljon uunissa paistettavia donitseja. Itselläkin on donitsipelti ja kerran olen tehnyt sillä donitseja ja hyviähän niistä tuli. Tässä taannoin kuitenkin päätin tehdä perinteisiä donitseja, uppopaistettuja ja kyllähän nämä vie kielen mennessään! Meillä on ollut useill lasten synttäreillä ja lapsiin uppoaa näitä.
Määrää en nyt valitettavasti muista, minkä verran tästä annoksesta tulee, kun on sen verran kauan kun olen näitä tehnyt.
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
½ dl sulatettua voita
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
Kypsentämiseen:
öljyä tai kookosrasvaa
Pinnalle:
tomusokeria
sulatettua suklaata, jossa on vähän kermaa seassa
pomadakuorrutetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon maito, kerma ja jäähtynyt rasvasula.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 cm.n paksuiseksi levyksi.
Ota levystä pyöreällä muotilla levyjä. Tee reikä keskelle pienellä muotilla.
Kypsennä leivonnaisia padassa kuumassa rasvassa (180 C) molemmilta puolilta noin 2 min.
Ota donitsit talouspaperin päälle valumaan.
Kuorruta jäähtyneenä.
Ohje Kaarina Roininen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi nam! Näyttää ihanilta ja herkullisilta! :)
VastaaPoistaUppopaistetut donitsit ja munkit on kyllä ihan omaa luokkaansa! Mä tein ekaa kertaa munkkeja nyt tänä vuonna vapuksi ja ihan pakko oli kohta jo tehdä uudestaan ;D Nyt kun katselen sun kuvia iskee himo tehdä näitä taas ;)
VastaaPoistaLinkitin sut blogiini, en tiedä miksen ole aiemmin niin tehnyt... :)
Todella söpön näköisiä donitseja :)
VastaaPoista