tiistai 24. maaliskuuta 2015

Appelsiinijuustokakku



Kevät on jo pitkällä! Aurinko paistaa ihanan siniseltä taivaalta, päivät ovat pidentyneet! Lunta silti riittää vielä täällä pohjoisessa melkoisesti ja viime yönä tuli lisää. Mutta uusi lumi on vanhan surma, vai miten se meni....

Tämä kakku yllätti raikkaidellaan. Puolet kerettiin syömään ennen kuin muistin ottaa kuvia :D
Uunissa paistettavat juustokakut ovat niin ihania!

irtopohjavuoka 24cm

Murotaikina

3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
75 g voita
2 keltuaista

Sekoita taikinan ainekset ja alusta nopesti. Lisää vähän vettä mikäli taikina tuntuu liian kuivalta. Muotoile taikinasta pallo, kääri tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia. Voitele irtopohjavuoka, kauli taikina jauhotetulla alustalla ja levitä vuoan pohjalle ja reunoille.
Pistele taikinaa haarukalla, peitä leivinpaperilla ja kaada päälle kuivaherneitä painoksi. Paista 180 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Poista herneet ja leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä.

Täyte

3 munaa
ripaus suolaa

3/4 dl sokeria
300 g tuorejuustoa
300 g maitorahkaa
50 g vaniljakreemijauhetta
2 appelsiinin raastettu kuori
2 appelsiinin mehu

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kolmannessa kulhossa keskenään tuorejuusto, maitorahka, vaniljakreemijauhe, appelsiinin raastettu kuori ja mehu. Sekoita rahkaseos keltuaisvaahtoon. Nostele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada rahkatäyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja paista uunin keskitasolla noin 50 min. Anna jäähtyä kunnolla. Parasta seuraavana päivänä.






3 kommenttia:

  1. Täältähän löytyy vaikka mitä herkkuja :). Ihanan näköisiä juustokakkuja, nam!

    VastaaPoista
  2. Koristellaanko toi mandariinijuustokakku ennen vai jälkeen hyytymisen?

    VastaaPoista
  3. Koristellaan hyytymisen jälkeen ☺

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...