sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Appelsiini-valkosuklaakuppikakut



Appelsiinit tuovat ihanasti pirteyttä talven pimeyteen. Antavat lupausta alkavasta keväästä, taittavat talven ja ennen kaikkea ovat ihanan makeita ja vitamiinipitoisia.
Vaikka terveellinen hedelmä onkin, niin maukkaita ei niin terveellisiä kuppikakkuja niistä tuli.
Reseptin löysin netin syövereistä, mutta muutin sitä.


20 kpl

200 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 isoa appelsiinia (kuori + mehu)
5½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaata

Kuorrutus

2 dl kuohukermaa
180 g appelsiinituorejuustoa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita voisula muna-sokerivaahdon joukkoon.

Pese appelsiinit hyvin. Raasta niiden kuori ja purista mehu (n. 2dl). Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen mehun kanssa varovasti sekoittaen. Lisää vielä kuoriraaste ja rouhittu valkosuklaa. Sekoita varovasti.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min.

Vatkaa kuorrutteen kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...