sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Feta-pinaattipiirakka G



Teki mieli suolaista piirakkaa pitkästä aikaa. Seuraan ihanaa blogia nimeltään vatsan vapaapäivä
ja sieltä löytyy toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Kärsin ärtyvästä suolesta ja tämän piirakan tein vatsaani ajatellen ja sopii myös keliakikolle.

Pohjan koostumus oli tosi hyvä. En pitänyt pohjaa jääkaapissa 30 minuuttia ennen vuokaan laittamista, vaikka alkuperäisessä ohjeessa luki niin. Voit tehdä sen niin halutessasi.

Mielestäni tosi maukasta, joskin suolaista fetajuuston määrästä johtuen. Kasviksia voit laittaa millaisia haluat. Tässä ohje miten minä tein. Piirakka on laktoositon.

24-26 cm vuoka

Pohja:

2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 tl psylliumia
0,5 tl suolaa
100 g voita
1 kananmuna
2 rkl maitoa

Täyte:

100 g pakastevihanneksia
3 kourallista tuoretta pinaattia
200 g fetaa
200 g creme fraichea
1 dl maitoa
3 kananmunaa
1 nippu tuoretta persiljaa
1 tl suolaa
1 rkl yrttisekoitusta
1 dl juustoraastetta

Sekoita voi ja jauhot sekä suola ja psyllium, lisää muna sekä maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vuokaan jauhoisin käsin. Valmista täyte.
Käytä pannulla kasviksia ja pinaattia hetken. Laita kasvikset pohjan päälle. Laita fetakuutiot. Vatkaa creme fraiche, munat, maito ja mausteet keskenään. Silppua joukkoon persilja. Ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle vielä reilusti juustoraastetta.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 35-40 min.














1 kommentti:

  1. Tuo vois olla mun lemppari, pitää laittaa hohje talteen.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...