maanantai 25. toukokuuta 2015

Kylmäsavulohipiirakka G,L


 Toukokuu alkaa olla lopuillaan ja kesä kolkuttelee ovella. Vielä ei ole täällä pohjoisessa t-paita kelit, mutta ihanasti aurinko kuitenkin paistanut tänään, vettä onkin kyllä satanut....
Tulevana viikonloppuna juhlitaan ylioppilaita ja valmistuvia! Minua mukaan lukien :D leipuri-kondiittorin opinnot ovat takana päin ja lauantaina juhlin ystäväpiirin kanssa rennosti!

Kodeissa on varmasti juhlavalmistelut kovassa vauhdissa, niin myös täällä. Tein tätä piirakkaa jo valmiiksi pakkaseen odottamaan. Lisäksi tämä sopii myös allergisille, piirakka on gluteeniton ja laktoositon.

Maistuuhan tämä vaikka iltapalaksi :)






Pellillinen

Taikina

150 g laktoositonta voita
2½ dl gluteenittomia jauhoja
3 rkl hienoksi hakattua tilliä
n. 3 rkl kylmää vettä

Täyte

500 g kylmäsavulohta
4 kananmunaa
400 g laktoositonta tuorejuustoa
6 dl laktoositon kuohukermaa
200 g juustoraastetta
tuoretta tilliä
tuoretta timjamia
pippuria

Sekoita rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää hienonnettu tilli. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikina on sopivan pehmeää. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Suikaloi lohi. Vatkaa munat ja tuorejuusto tasaiseksi ja pehmeäksi. Lisää kerma, yrtit, pippuri ja juustoraaste. Ripottele lohisuikaleet pohjan päälle ja kaada täyte päälle. Paista 150 asteessa n. 40 min. Anna jäähtyä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...