keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Runeberginkakku



Runeberginpäivä lähestyy ja taas on aika leipoa ihania ja makoisia torttuja. Yleensä teen perinteisiä torttuja, mutta tänä vuonna ajattelin kokeilla ihan uutta ja päädyin kakkuun.
Dansukkerin sivuilta löytyi makoisa ohje. Ja makoisa tästä tortusta tulikin, sillä kakku on oli valmiiksi kostean oloinen, joten en kostuttanut tätä kakkua ollenkaan. Käytin myös tähän kaapista löytyneitä pipareita.
Alkuperäisessä ohjeessa oli karvasmanteliaromia, mutta en käyttänyt sitä.
Päälle laitoin mansikkamarmeladia, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Reunoille voit halutessasi pursottaa tomusokerista ja vedestä tehdyn tahnan.

täältä löytyy ohje viime vuonna tekemiini Runebergin torttuihin.

Herkullista runebergin päivää!!

10-12 palaa


200 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelirouhetta
1 dl hienonnettuja pipareita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl omenamehua

Päälle
150 g vadelmamarmeladia


Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä omenamehu.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja siirrä tarjoiluvadille.
Pursota tai levitä hillo kakun keskelle isoksi ympyräksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...