keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Karpalokakku



Joulu on huomenna! Ihanaa! Saamme nauttia taas vuoden suurimmasta kulutusjuhlasta! Parasta on kuitenkin ihanat jouluherkut ja läheisten läsnäolo.

Leipominen on ollut pitkään tauolla... on ollut paljon muuta... jotain joulujuttuja on tullut leivottua, mutta valitettavasi en ehdi niitä ennen joulua päivittämään.

Tämän kakun reseptin halusin kuitenkin jakaa teille, sillä tästä tuli niin ihanan makuista kuin ajattelinkin, kaneli ja karpalot, nam!!


Pohja:
pipareita 150 g
voisulaa 50 g

Täyte:
2 prk mascarponejuustoa
4 kananmunaa
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
4 rkl perunajauhoja
2 tl sitruunamehua
1 dl karpaloita

Hienonna piparit ja sekoita sulatettu voi sekaan. Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla ja painele pipariseos pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mascarponejuustoon perunajauhot, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää seos varovasti kananmunasokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.

Kaada täyte pohjan päälle ja pistele karpalot täytteeseen.

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 min.






Ohje löytyi uusimmasta Jouluherkut-lehdestä.

HYVÄÄ JOULUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...