maanantai 20. lokakuuta 2014

Suklaamacaronit


Ensimmäinen kokeiluni macaroneista. Olen kyllä syönyt monesti ja pettymyksiäkin on tullut. Näistä tuli makuuni aivan taivaallisia! Ja onnistuin ensimmäisellä kerralla! On tärkeää siivilöidä jauhoseos kunnolla, itse siivilöin sen varmuuden vuoksi kahteen kertaan. Valkuaiset vatkataan puhtaassa ja kuivassa kulhossa kuohkeiksi, mieluiten teräskulhossa, tulee parhain vaahto.




Marenkikiekot
170 g tomusokeria
90 siivilöityä mantelijauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
90 g munanvalkuista
2 rkl kidesokeria

Kahvitryffeli
150 g tummaa suklaata
1½ dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
3 rkl cappuccinojauhetta
25 g huoneenlämpöistä voita

Marenkikiekot: Punnitse tomusokeri. Sekoita se manteli- ja kaakaojauheeseen siivilöi seos kahteen kertaan. Vatkaa valkuaiset kuohkeiksi. Lisää kidesokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jäykkää. Kääntele vaahdon joukkoon jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pursota taikinasta vajaan 3 cm:n pyörylöitä. Kopauta peltiä pöytää vasten pari kertaa, jotta mahdolliset ilmakuplat puhkeaa.  Anna marenkiekkojen levätä pellillä vähintään 45 minuuttia, jotta niiden pinta kuivuu ja pysyy sileänä.

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Paista pelti kerrallaan n. 20 min. Niiden tulee jäädä melko vaaleiksi, mutta irrota helposti leivinpaperista, kun niitä nostaa. Anna jäähtyä.

Kahvitryffeli: Rouhi suklaa. Kiehauta kuohukerma ja hunaja, nosta kattila liedeltä ja vatkaa nopeasti joukkoon cappuccinojauhe ja sitten suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa sulaa ja lisää sitten voi. Sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Anna tryffelin jäähtyä.
Pursota tryffeliä puolelle marenkikiekoista ja paina toinen kiekko päälle.

Herkuttele!



1 kommentti:

  1. Oi nam! Nämä vasta kauniita ovat ja varmasti todella suklaisia. Ihana idea dipata puolet valkosuklaaseen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...